2PLAY (155).jpg

Σε καλωσορίζω στη κοινότητα των Positive Parents!

Δεν γεννιόμαστε γονείς… Γινόμαστε! Έτσι, κι εγώ μεγαλώνω κάθε μέρα δίπλα στα δύο μου παιδιά που είναι σήμερα 10 και 8 ετών…

Το γονεϊκό ταξίδι έχει πολλά κύματα. Στιγμές απόλυτης ευτυχίας και πληρότητας αλλά και στιγμές πραγματικού άγχους και κόπωσης… Χρειαζόμαστε ενσυναίσθηση και συμπαράσταση για να μη ξεχνάμε μέσα στις καθημερινές δυσκολίες να φροντίζουμε το σημαντικότερο: τη σχέση μας με το παιδί…

Aν θέλεις να ενδυναμωθείς στην γονεϊκή σου αποστολή, να δεις τη σχέση σου με το παιδί σου με άλλα μάτια και να σε βοηθήσω να βρεις τις δικές σου δημιουργικές λύσεις στα καθημερινά κύματα της οικογένειάς σου, μπορείς να μου στείλεις ένα email στο eleni@positiveparents.gr και θα επικοινωνήσω μαζί σου!

Θα χαρώ να σε ακούσω και να σε στηρίξω στο γονεικό σου μονοπάτι!

———————————————————————————

Είμαι η Ελένη Βασιλειάδη και γεννήθηκα σαν Mαμά το 2013! Έχω 2 κορίτσια που είναι σήμερα 8 και 10 ετών.

Είμαι η συγγραφέας του βιβλίου ‘‘Μαμά, Μπαμπά, μ’ακούτε;’’ (εκδ. iWrite), Πιστοποιημένη Parenting Consultant [2ετές πρόγραμμα μετεκπαίδευσης από την Parentalité Créative® στην Γαλλία], Εκπαιδεύτρια γονέων από την Attachment Parenting International, Dunstan Baby Language Trainer, συνεργάτης της APCOMM & πιστοποιημένη από το Training Institute of parental burnout. Είμαι επίσης Δικηγόρος με μεταπτυχιακό στο δίκαιο της επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης (Γαλλία) & Εκπαιδευτικός Γαλλικής φιλολογίας (Ε.Κ.Π.Α.)

Το όραμα μου;

Θέλω να δώσω όρεξη και δύναμη στους γονείς να ασχοληθούν με το πιο σημαντικό επάγγελμα της ζωής τους!

H θετική γονεϊκότητα είναι μία προσέγγιση που εστιάζει στις ανάγκες και στα συναισθήματα του παιδιού. Βασίζεται στις ανακαλύψεις στις Νευροεπιστήμες που απέδειξαν ότι το στρες και η εκπαιδευτική βία επηρεάζουν αρνητικά τον υπό κατασκευή και ιδιαίτερα ευάλωτο εγκέφαλο των μικρών παιδιών. Προϋποθέτει να σεβόμαστε το παιδί ως άτομο με ανάγκες, συναισθήματα, απόψεις και να το αντιμετωπίζουμε με αξιοπρέπεια. Ο γονέας επιδιώκει να επικοινωνεί χωρίς κριτική και να ακούει το παιδί με ενσυναίσθηση και ευαισθησία, να περνάει ποιοτικό χρόνο με το παιδί, να το ενθαρρύνει. Αποφεύγει να χρησιμοποιήσει την βία (είτε σωματική, είτε ψυχολογική) και εστιάζει στη μακροχρόνια σχέση που «χτίζει» με το παιδί.

Aν χρειάζεσαι ενδυνάμωση στο γονεϊκό σου ταξίδι, είμαι εδώ για σένα, κάνε κλικ εδώ!