Ένα απίστευτο σημειωματάριο δημιουργικότητας για μικρά παιδιά...

Αυτό το Σημειωματάριο μόλις το ανακάλυψα, το πήρα.

Και έχουμε ενθουσιαστεί τόσο πολύ όλοι μας εδώ που αποφάσισα να σας πω για αυτό το θησαυρό!

Το σχεδίασε ο Peter Reynolds, αυτός που έγραψε τo Best-seller βιβλίο ‘‘Η τελεία’’, και το βιβλίο ‘‘Πες κάτι’’. [Αν δεν τα έχετε, σας τα συστήνω, δείτε παρακάτω]

Από 5 ετών!

Ο απίθανος Peter Reynolds έφτιαξε λοιπόν ένα σημειωματάριο για μικρά παιδιά από 5 ετών που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά!

Πρόκειται για ένα σημειωματάριο καλλιτεχνικής δημιουργικότητας και λέγεται ‘‘ Ξεκίνα με μία τελεία’’. Το ξεκινήσαμε με την Ελαία (6,5 ετών).

Το σημειωματάριο αυτό συνδέεται με το βιβλίο ‘‘Η τελεία’’. Το κεντρικό μήνυμα αυτού του βιβλίου είναι ότι :

Αν μπορεί κανείς να κάνει μια τελεία, τότε μπορεί να ξεκινήσει ένα δημιουργικό ταξίδι. Δεν χρειάζεται να ξέρουμε να ζωγραφίζουμε.

Στο σημειωματάριο, ξεκινάμε από μία απλή τελεία και συνεχίζουμε σχεδιάζοντας παραλλαγές αυτής της τελείας: μεγάλες τελείες, μικρές τελείες, χρωματιστές τελείες, τελείες τοποθετημένες τακτικά ή σκόρπιες εδώ κι εκεί.

Με πολλές άλλες δραστηριότητες, το σημειωματάριο δίνει νομίζω αρκετή αυτοπεποίθηση στο παιδί και το αφήνει να απελευθερώσει την δημιουργικότητα του χωρίς όρια.

Εάν έχεις παιδί 7+, υπάρχει και ένα άλλο σημειωματάριο που θα λέγαμε ότι ενισχύει την λεκτική δημιουργικότητα ‘‘Ξεκίνα με μία λέξη’’. Αξίζει επίσης πάρα πολύ. Αυτό το σημειωματάριο είναι για παιδιά που ξέρουν ήδη να γράφουν αρκετά καλά, θα έλεγα από β’ δημοτικού. Το έχω πάρει και θα το ξεκινήσω με την Ελαία σε λίγους μήνες.

Και τα δύο σημειωματάρια είναι απίστευτα πάντως. Δείτε εικόνες από μέσα:

Τα άλλα δύο φοβερά βιβλία του Peter Reynolds που υπάρχουν στα ελληνικά

Για την τελεία είπα πιο πάνω.

Το βιβλίο ‘‘Πες κάτι’’ μας θυμίζει ότι κάθε μέρα ο καθένας από μας έχει την ευκαιρία να μιλήσει, να πει κάτι με τις πράξεις του, με τα λόγια του, με τη φωνή του. Ενθαρρύνει τα παιδιά να βρουν τη φωνή τους και να τη χρησιμοποιήσουν για να εκφράσουν τι πιστεύουν και για να αλλάξουν τον κόσμο.

Είναι ένα πολύ χρήσιμο βιβλίο από 3 ετών έως 99 θα έλεγα…