To πρώτο βιβλίo αυτοβελτίωσης του παιδιού σου (3,5 - 8 ετών)

Έχω αναφέρει ήδη αυτό το βιβλίο αλλά αξίζει να το επαναφέρω για να το μάθουν όλοι οι γονείς γιατί είναι απλά ΜΟ-ΝΑ-ΔΙ-ΚΟ!

Πρόκειται για το βιβλίο : Οι 7 συνήθειες των ευτυχισμένων παιδιών του Sean Covey (εκδόσεις Πατάκης)

Ένα πολύ χρήσιμο και ταυτόχρονα διασκεδαστικό δώρο Χριστουγέννων!

Έχεις ξανακούσει για το Best seller βιβλίο του Steven Covey ‘‘Οι 7 συνήθειες των εξαιρετικά αποτελεσματικών ανθρώπων’’; Ο γιος του Steven Covey έγραψε μία εκδοχή για παιδιά με ωραίες ζωγραφιές και ιστορίες.

Διδάσκει στα παιδιά τις διαχρονικές αξίες και αρχές που περιλαμβάνονται στις ‘‘7 συνήθειες των εξαιρετικά αποτελεσματικών ανθρώπων’’ – από το να κατανοήσουν πώς να αναλάβουν την ευθύνη της ίδιας τους της ζωής μέχρι το να ανακαλύψουν γιατί η ισορροπία είναι ό,τι καλύτερο.

Το βιβλίο βοηθάει τα παιδιά με 3 τρόπους:

  • Θα τους διδάξει τη δύναμη του να ζεις σύμφωνα με αρχές όπως η υπευθυνότητα, ο σεβασμός, η ομαδική δουλειά, η ειλικρίνεια, η ισορροπία. Κάθε ιστορία επεξηγεί μία συνήθεια / μία αρχή.

  • Θα ταυτιστούν με τους χαρακτήρες (π.χ. με την Σοφία την σκιουρίνα) και έτσι θα εφαρμόσουν τις 7 συνήθειες στις δικές τους ζωές.

  • Mαθαίνοντας τις αξίες αυτές, τα παιδιά αναπτύσσουν την αυτοπεποίθηση τους, την ακεραιότητα τους και έχουν το θάρρος να κάνουν το σωστό.

    Όπως λέει ο Stephen Covey:

    ‘‘Ως πατέρα, παππούς και προπαππους, έχω δει τη βαθιά επίδραση που μπορεί να έχει στους ανθρώπους η διδασκαλία διαχρονικών αρχών και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά. (…) Χτίζουν χαρακτήρα. Κι έρχονται σε επαφή με το πραγματικό τους DNA.’’

2019-12-11_13-23-47.png

Οι χαρακτήρες του βιβλίου…

Με άλλα λόγια, η ανάγνωση αυτού του βιβλίου είναι ευκαιρία να μιλάμε για τα σοβαρά θέματα της ζωής με τα παιδιά!

Διαβάζουμε αυτό το βιβλίο στα παιδιά μας από τότε που είναι περίπου 3 ετών και συχνά αναφέρουμε τους χαρακτήρες στην καθημερινότητά μας.

Πχ, λέμε για την αξία του να έχουμε στόχους στην ζωή αναφέροντας τον Μελή…

Δες τις 7 συνήθειες στην εικόνα παρακάτω…

Οι 7 συνήθειες σε ένα δέντρο

Μπορείς να το βρεις μεταξύ άλλων εκεί: (και σε μεγάλη προσφορά, ίσως το καταργήσουν; - ελπίζω όχι!) Εκδόσεις Πατάκης


Έλενα το αγόρασα όταν διάβασα τη πρώτη σου ανάρτηση για το βιβλίο πριν 1 χρόνο και δε σ’ευχαρίστησα ποτέ που μας έμαθες αυτό το εξαιρετικό βιβλίο!! 💖
Η κόρη μου ήταν τότε 3 ετών και το αγάπησε. Το διαβάζουμε πολύ συχνά και αναφέρουμε τους ήρωες. Έχει κάνει και λίστα προτεραιοτήτων 😉 και παρατηρώ πως αν και δεν είναι διδακτικό, έδωσε σημαντικά κλειδιά στην Ειρήνη.😊
— Α, μαμά της Ειρήνης

Σειρά σου!

Εάν δεν έχεις διαβάσει ακόμα το βιβλίο Οι 7 συνήθειες των εξαιρετικά αποτελεσματικών ανθρώπων, μη χάσεις άλλο χρόνο και διάβασε το, θα σε βοηθήσει πολύ!

Βρες το εδώ: